iPhone Dokunmatik Entegresi Değişimi

iPhone cihazlarında sıkça karşılaşılan sorunlardan bir tanesi dokunmatik alanın çalışmaması, dokunmatiğin bir kısmının basmaması ya da dokunmatik alanın kendi kendine basması olarak verilebilir. Bununla birlikte cihaz dokunmatiği bazen çalışır bazen de çalışamaz hale gelebilmektedir.
Yukarıdaki sorunla karşılaşılmasının iki sebebi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi dokunmatik entegresi arızalanması diğeri ise direk ekranda yaşanan problemlerdir. Dokunmatik entegre değişimi ya da ekran değişimi yapılarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

iPhone Dokunmatik Entegre Sorunu

iPhone cihazlarında anakart üzerindeki dokunmatik alanın çalışmasını sağlayan entegreler (Touch IC) bulunmaktadır. Bu entegrelerde meydana gelen arızalanmalar (yerinden çıkması, çatlaması, yanması ve benzeri) dokunmatik alanın çalışmamasına sebebiyet verebilmektedir. Hatta bununla birlikte ekranda farklı çizgilerin çıkmasına da sebebiyet verebilir. Ekran değişimi yapıldığında sorun çözülecek zannedilir ancak ne kadar ekran denenirse denensin aynı sorun yine de devam edecektir.
Çözüm yolu ise dokunmatik entegresinin değiştirilmesidir. Oldukça küçük bir parçadır ve entegre değişimi kesinlikle uzman ve tecrübeli APPLE teknisyenleri tarafından yapılmalıdır. Bununla birlikte gerekli tüm teknik servis koşulları sağlanmış olmalıdır.